nieuws

Lindenhaeghe neemt Financieel College over

Branche

Lindenhaeghe en Financieel College (voorheen Huibers Instituut) hebben op vrijdag 31 januari de handtekeningen gezet voor de overname van Financieel College door Lindenhaeghe. Bracheorganisatie Adfiz, eigenaar van Huibers Instituut B.V./ Financieel College verkoopt haar aandelen aan Lindenhaeghe.

Lindenhaeghe neemt Financieel College over

"Om het Financieel College te laten voldoen aan de eisen die de opleidingsmarkt vandaag stelt, streefde Adfiz naar een overname van haar opleidingstak. Voor Lindenhaeghe past de overname naadloos in haar groeistrategie en de wens om het assortiment te verbreden", aldus Adfiz op zijn  website.
Investeringen
"Financieel College is ooit opgericht om de marktwerking in opleidingsland te bevorderen. Door op te treden als verbinder die cursisten en docenten bij elkaar bracht, heeft het Financieel College daarin succesvol kunnen zijn. De laatste jaren moderniseert het opleidingsvak snel. Een verbindersrol is naar de toekomst onvoldoende. De verdere professionalisering van het vakbekwaamheidsbouwwerk vraagt nu om investeringen in techniek en een stevige eigen opleidingsinfrastructuur", zo staat op de website.
Hanneke Hartman, directeur Adfiz: "In zijn huidige vorm is Financieel College daarvoor te klein. De markt van opleiders is bovendien breed en competitief. Het past daarom niet langer bij de rol van Adfiz om als branchevereniging deze forse investering te doen."
Eigen exameninstituut
Lindenhaeghe heeft al de noodzakelijke moderne opleidingsinfrastructuur, bijvoorbeeld op het gebied van e-learning en webcasting. Bovendien beschikt Lindenhaeghe over een eigen exameninstituut. Door de overname kunnen het Financieel College en haar klanten direct profiteren.Lindenhaeghe verwerft met de overname van het Financieel College toegang tot deze kwalitatief interessante deelsegmenten. Mike Schilperoort, directeur van Lindenhaeghe: "Financieel College biedt ons niet alleen marktkennis en groei, maar ook een verbreding van ons netwerk en assortiment. De relatie met Adfiz vinden wij waardevol."
Korting
De leden van Adfiz krijgen met de overname korting op het volledige open opleidingsaanbod van Lindenhaeghe. Lindenhaeghe wil haar aanbod door ontwikkelen en zal daarbij het netwerk van het Financieel College actief betrekken. 
Directie en medewerkers van het Financieel College komen in dienst van Lindenhaeghe. De overname betekent het vertrek uit Amersfoort. Vanaf 10 februari trekt het instituut in bij Lindenhaeghe in Bilthoven.

Reageer op dit artikel