nieuws

Last onder dwangsom voor Finade

Branche

News_AFM-logo-klein-.1De AFM heeft op 3 februari een last onder dwangsom opgelegd aan José Luis Manso y Cabreros. De toezichthouder legt deze maatregel op omdat Manso y Cabreros vooralsnog niet voldoet aan informatieverzoeken Het vermoeden bestaat dat de bedrijfsvoering van zijn bedrijf Finade mogelijk niet integer en/of beheerst is.

Finade had tot 19 november 2013 een vergunning van de AFM. Het bedrijf uit Colmschate (Deventer) bemiddelde in kredieten en adviseerde om het verstrekte krediet (deels) in beheer te geven bij Finade als een bouwdepot of bankgarantie.  Manso y Cabreros heeft hierover tegen de AFM verklaard dat dit leningen van consumenten betreffen en dat afspraken hierover niet schriftelijk zijn vastgelegd. Verder heeft hij verklaard zo spoedig mogelijk contact op te nemen met deze consumenten om tot afspraken te komen om op zeer korte termijn de verschuldigde gelden aan hen terug te betalen.

Informatieverzoek

De AFM heeft in het kader van het lopende onderzoek onder meer gevraagd om een overzicht van consumenten aan wie Finade nog geld schuldig is. Ook wil de AFM informatie over de afspraken die Finade met deze consumenten (inmiddels) heeft gemaakt over de terugbetaling van de gelden. Manso y Cabreros  is echter niet binnen de gestelde termijn en niet volledig met antwoorden over de brug gekomen. Finade moet daarom sinds 18 februari een dwangsom betalen. Iedere dag dat Finade niet volledig aan de opgelegde last voldoet, loopt de dwangsom op met €5.000 tot een maximum van €50.000.

Reageer op dit artikel