nieuws

Intermediair profiteert van kantoorsluitingen Rabobank

Branche

Een deel van het intermediair profiteert van de interne fusies en sluitingen van kantoren door bijvoorbeeld Rabobank. “Wij krijgen niet het idee dat alle intermediairs staan te springen om dergelijke klanten,” stelt Bangma & Bosma Bedrijfsadvies in haar laatste kwartaalrapport 2013 over de fusie- en overnamemarkt binnen de financiële dienstverlening.

Rabobank heeft het afgelopen jaar (jaren) veel intern gefuseerd en activiteiten gecentraliseerd. Ook Univé voegde diverse onderlingen samen en sloot lokale kantoren, aldus het rapport. Bangma & Bosma geeft aan dat 33% van de intermediairs hierdoor nieuwe klanten aansluiten, daarentegen merkt 43%  er niets van.

Univé laat overigens weten zich helemaal niet te herkennen in dit beeld. Woordvoerster Ellen de Jong zegt: “Het is helemaal geen politiek van ons om kantoren te sluiten. Tot eind 2012 hebben we er 2 gesloten en 2 geopend. We zitten nu op een totaal van 143 kantoren en dat is stabiel.”

Intermediairs met een Regiobank-agentschap krijgen wel meer voormalige Rabobank-klanten. “Ons hebben ook berichten bereikt over afgevloeide adviseurs (van bijvoorbeeld Rabobank) die hun klantenportefeuille overnamen en meenamen naar lokale intermediairsbedrijven,” aldus het bedrijfsadviesbureau.
Het laatste kwartaal van 2013 vonden de volgende mutaties plaats binnen de financiële  dienstverlening:

Bedrijf Overgenomen door/gefuseerd met
Van der Linden Makelaardij en Assurantiën (alleen de assurantieportefeuille) Veldsink Groep
Kanters Garantiemakelaars (alleen de assurantieportefeuille) Verbrugge Assurantiën
Univé Zuid-Holland (alleen het volmachtbedrijf) Voogd & Voogd
Register Holland Selles & van Dijk Experts
Kroezen BV Quintes Holding
Univé Groningen Univé Noord-Groningen

Overig

  • Risk Verzekeringen stapt uit de samenwerking Immensa
  • Assurantie Bemiddeling Wegtransport aangesloten bij Hecht Samenwerkende Verzekeringsadviseurs
  • BBOC Vakopleidingen overgenomen door Lindenhaeghe
  • BBOC Research overgenomen door Alpha Research
  • Keurmerk EFA (Erkend Financieel Adviseur) gaat samen met het keurmerk RFA (Register Financieel Adviseur).

 

Reageer op dit artikel