nieuws

HDS komt met tool voor inspectie op afstand

Branche

HDS InspectiesTaxatie- en inspectiebureau HDS heeft een nieuw product op de markt gebracht om het risico van een te verzekeren gebouw te beoordelen zonder een fysieke inspectie uit te voeren. Het product voor Nederlandse verzekeraars wordt de HDS Acceptatiescan genoemd.

Een risicodeskundige bevraagt de verzekeringsnemer telefonisch in plaats van een inspectie op locatie uit te voeren. Hij heeft daarbij de beschikking over een vragenlijst en recente foto’s van het gebouw. Aan de hand van de antwoorden scoort de deskundige het gebouw en kwalificeert het met een positief of negatief advies, dan wel als twijfelgeval.

HDS heeft besloten de activiteiten van zijn in totaal veertien risicodeskundigen onder één label geplaatst. De experts zijn nu gebundeld onder de naam HDS Inspecties.

Reageer op dit artikel