nieuws

Gratis schoonmaker bij zorgverzekering mag

Branche

Zorgverzekeraars mogen van minister Edith Schippers (VWS) studenten lokken met een gratis schoonmaker, meldt Zorgwijzer.nl. De Friesland Zorgverzekeraar probeerde in de laatste overstapperiode studenten te verleiden met een gratis schoonmaker voor drie uur.

De SP vond die actie te ver gaan, omdat veel ouderen hun thuiszorghulp dreigen kwijt te raken en de verzekeraar zorggeld gebruikt om een schoonmaker op de studenten af te sturen. Daarop stelden SP’ers Renske Leijten en Henk van Gerven Kamervragen aan Schippers.

Maar volgens de minister mogen zorgverzekeraars zelf weten op welke wijze zij hun verzekering aanprijzen. “Het is aan zorgverzekeraars om hun strategie te bepalen om meer verzekerden aan zich te binden. Zij kunnen zelf bepalen of en zo ja op welke manier zij reclame maken en hoeveel geld zij hieraan besteden”, schrijft zij.

Reageer op dit artikel