nieuws

Financiële dienstverleners goedgeluimd 2014 in

Branche

Lachen naar de baasVoor de tweede keer heeft Bangma & Bosma Bedrijfsadvies de eindejaarsenquête gehouden onder de financiële dienstverleners. De meerderheid vindt dat 2013 beter is verlopen dan ze vooraf verwacht hadden en heeft goede verwachtingen van het nieuwe jaar.

2013, het jaar van het provisieverbod op complexe producten, werd vooraf overwegend negatief ingeschaald door de deelnemers aan de enquête van vorig jaar. Toch was 66% van de 125 respondenten van de enquête van dit jaar in meer of mindere mate positief gestemd over het verloop van 2013.

 

Verdienmodel
Slechts 15% van de deelnemers geeft aan het afgelopen jaar het verdienmodel voor schadeproducten te hebben gewijzigd, in bijvoorbeeld abonnementen of een uurtarief. Van de overige respondenten geeft het grote deel aan het verdienmodel pas aan te passen als dit door de overheid verplicht wordt.

De gegroeide regelgeving is de deelnemers een doorn in het oog. Ongeveer twee derde bestempelt het aantal regels al ‘te veel’. Ook vindt een derde dat de nieuwe regels te snel gaan, te veel kosten en zelfs voor verlies zorgen.

 

Redelijk tot goed
De verwachtingen voor 2014 liggen een stuk hoger dan die van het vorige jaar. Eveneens 66% van de ondervraagden verwacht een redelijk tot goed jaar, tegenover 41% vorig jaar. Het aantal financiële dienstverleners dat een matig jaar verwacht is in een half jaar tijd zelfs gehalveerd van 50% naar 25%.

Reageer op dit artikel