nieuws

Delta Lloyd vaart wel bij windhandel

Branche

Delta Lloyd heeft haar verzekeringsactiviteiten op het gebied van offshore windenergie de afgelopen twee jaar zien groeien van 1.000 megawatt (MW) naar 6.000 MW. Dit vertegenwoordigt de elektriciteitsbehoefte van 6 miljoen huishoudens. Delta Lloyd behoort tot de top 3 verzekeraars in de Europese offshore windenergiemarkt en verwacht hierin de komende jaren verder te groeien.

Twee jaar geleden richtte Delta Lloyd een speciaal Windenergie Team op dat zich volledig richt op het verzekeren van offshore windturbineparken. Hierin zijn zowel verzekeringsspecialisten als technische deskundigen vertegenwoordigd. In Europa is Delta Lloyd betrokken bij het verzekeren van 25 van deze parken met in totaal ruim 1650 windturbines.  In Nederland zijn dit onder andere het Prinses Amaliawindpark en Luchterduinen. Daarnaast verzekert Delta Lloyd windturbineparken in Engeland, Duitsland, België, Denemarken, Ierland en Portugal.

Maarten Mulder, Underwriting Manager Technische Verzekeringen Delta Lloyd: “Sinds de oprichting van ons Windenergie Team zo’n twee jaar geleden, is onze portefeuille op het gebied van offshore windenergie verzesvoudigd. De komende jaren verwachten we een forse groei in de markt voor offshore windenergie. Delta Lloyd heeft de ambitie om hierin mee te groeien en tot de top 3 verzekeraars te blijven behoren.”

Reageer op dit artikel