nieuws

Dela introduceert digitale gezondheidsverklaring

Branche

Uitvaartverzekeraar Dela heeft de digitale gezondheidsverklaring voor aanvragen via HDN ingevoerd. De automatisering levert volgens Dela financieel adviseurs gebruikersgemak en een flinke tijdsbesparing op. Zowel het aanvraagproces als de medische acceptatie voor de overlijdensrisicoverzekering van Dela lopen voortaan volledig digitaal.

Dela is vanaf eind 2012 wat de aanvraagprocedure betreft al  aangesloten op het Hypotheken Data Netwerk (HDN). Adviseurs kunnen nu vanuit Efdece, Adviesbox, Findesk en Finix rechtstreeks aanvragen indienen voor het Dela LeefdoorPlan. De klant ontvangt vervolgens direct een e-mail met daarin de gezondheidsverklaring. Als het om een ‘schone’ gezondheidsverklaring gaat voor een verzekerd bedrag onder de € 300.000 ontvangt de adviseur binnen 24 uur de polis. Andere verbeteringen binnen de digitale gezondheidsverklaring leiden volgens de uitvaartverzekeraar in 80% van de gevallen toe dat er minder aanvullende vragen nodig zijn. Armand Baas Becking, directeur Dela Intermediair: “Met deze ontwikkelingen willen wij een positieve bijdrage leveren aan het zo kostenefficiënt mogelijk kunnen bemiddelen door financieel adviseurs.”

Reageer op dit artikel