nieuws

D & O wil bredere rol voor Keurmerk Financiële Dienstverlening

Branche

annette weteringBureau D & O wil als nieuwe eigenaar een andere opzet van het Keurmerk Financiële Dienstverlening. Het adviesbedrijf uit Hoevelaken wil dat de dienstverlening van het Keurmerk naast de verplichte audit wordt verbreed. Het Keurmerk moet ook toegankelijk worden voor andere financiële dienstverleners dan hypotheekadviseurs.

De curator van de in december 2013 failliet verklaarde Stichting Keurmerk Financiële Dienstverlening heeft de eigendomsrechten op het woord en het beeldmerk overgedragen aan de nieuw opgerichte vennootschap. Deze staat onder leiding van de D & O directeuren Jurjen Oosterbaan Martinius en Annette van de Wetering.

Van de Wetering: “Wij zien een goed toekomstperspectief voor het keurmerk wanneer aan een aantal voorwaarden wordt voldaan.” Zo moet het keurmerk  zich ook gaan richten op financiële dienstverleners buiten de hypothecaire dienstverlening en wordt de dienstverlening verbreed met andere aspecten die bijdragen aan de kwaliteit van dienstverlening en de marktpositie van de deelnemers. De activiteiten van de oude Keurmerkorganisatie bestonden hoofdzakelijk uit het toezicht op de verplichting van de deelnemers om eens in de 18 maanden een audit te laten uitvoeren. Voor deze dienstverlening had de Stichting een exclusieve overeenkomst afgesloten met een externe audit organisatie.

‘Meer dienend’

“Exclusiviteitsverplichtingen zijn niet meer van deze tijd”, aldus Van de Weetering. “Deelnemers moeten binnen randvoorwaarden vrij zijn zelf invulling te geven aan hun verplichtingen van het keurmerk. Dat geldt overigens ook voor diensten van D & O. Deelnemers zijn vrij in hun keuze waar zij hun diensten inkopen.” De organisatie rondom het Keurmerk moet wat het bureau uit Hoevelaken betreft  “meer dienend” zijn naar de deelnemers. Ook de AFM en de aanbieders moeten een meerwaarde van het vernieuwde Keurmerk ervaren.

Van de Wetering: “In de komende dagen maken wij een inventarisatie van de actuele status van de deelnemers. Daarna verzorgen wij voor het eind van deze maand een presentatie over hoe wij het Keurmerk opnieuw willen neerzetten.” De ca. 300 huidige deelnemers kunnen daarna beslissen of zij deelnemer willen blijven of niet. Elk kantoor dat op 1 december 2013 bevoegd was het Keurmerk te voeren mag dit in ieder geval tot 1 mei aanstaande blijven doen.”

Reageer op dit artikel