nieuws

Cyberrisico’s vragen meer aandacht

Branche

De omvang van onveiligheid en fraude op internet neemt toe. Dat blijkt uit een rapport van de expertgroep Veiligheid en Fraude van Shopping2020. Verzekeren van cyberrisico’s zal volgens de expertgroep steeds meer gemeengoed worden.

Cyberrisico’s vragen meer aandacht

De expertgroep Veiligheid en Fraude is onderdeel van het programma Shopping 2020, waarbinnen zestien brancheorganisaties onderzoeken hoe de consument shopt in 2020. Ook het Verbond van Verzekeraars neemt hieraan deel.

3D-printing

De expertgroep verwacht dat de omvang van onveiligheid en fraude toeneemt doordat online shoppen een omvangrijker, mondialer karakter krijgt. Technologische innovaties zoals 3D-printing bieden kansen, maar kunnen er ook voor zorgen dat criminelen en consumenten producten gaan namaken.

Leest het complete bericht op de site van het Verbond van Verzekeraars.

Reageer op dit artikel