nieuws

Consumentenbond neemt uitvaartverzekeringen onder de loep

Branche

Het rendement van een uitvaartverzekering ligt momenteel hoger dan voor een uitvaart sparen op een spaarrekening. Dat is één van de conclusies van het onderzoek naar uitvaartverzekeringen in de meest recente Consumentengids. Monuta, PC Hooft en Dela vallen qua rendement het meest op in positief opzicht. Het rendement van die verzekeraars ligt boven de 3%.

De uitvaartverzekeringen zijn volgens de Consumentenbond moeilijk te vergelijken, maar de bond heeft toch een schifting gemaakt. Voor diegenen die het prima vinden dat hun uitvaart wordt verzorgd door Dela of PC Hooft worden die verzekeraars aangemerkt als eerste keuze.

Voor mensen die iets meer vrijheid willen is Klaverblad een goede optie. Bij optimale keuzemogelijkheden,bijvoorbeeld wat betreft persoonlijke wensen en uitvaartverzorger, is Nuvema een goede keus. Daar hangt wel een prijskaartje aan, want Nuvema is de duurste aanbieder uit het onderzoek.

Reageer op dit artikel