nieuws

Co-creatie biedt grenzeloze mogelijkheden

Branche

Co-creatie biedt grenzeloze mogelijkheden

Klanten zijn allemaal anders. Alle reden om ze ook allemaal anders te behandelen met op maat gemaakte adviezen en producten. Daarin succesvol zijn, kan alleen door intensief met eindgebruikers samen te werken, denkt 79% van de adviseurs. Dat blijkt uit onderzoek (januari 2014) van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

De Erasmus Universiteit Rotterdam voerde onder leiding van professor Henk Volberda een onderzoek uit naar ondernemerschap onder adviseurs en zakelijke klanten. De eerste resultaten van dit onderzoek komen nu binnen. Financieel adviseurs zitten midden in het proces van een flinke koerswijziging in hun ondernemerschap. Daarover lezen we al maanden volop in de vakbladen.

Grenzeloze mogelijkheden

Op maat afgestemde adviezen en intensief samenwerken – co-creatie – met klanten vergt van adviseurs een andere manier van werken. Het komt aan op keuzes maken en leiderschap tonen en dat grijpt in op het fundament waarop financieel adviseurs hun eigen bedrijfsvoering, hun kantoor, hebben gestoeld. Tegelijkertijd ontstaan er grenzeloze mogelijkheden.

Er komt ruimte om andere technieken toe te passen in de adviespraktijk. Er liggen kansen om samen met de klant bredere proposities te ontwikkelen. In de zakelijke markt kunnen adviseurs zich manifesteren als  bedrijfsadviseur, die actief meedenkt in de propositieontwikkeling van de klant en welke rol financiële producten daarbij spelen.
Dit vergt aanpassingen in de bedrijfsstrategie van adviseurs. Vanuit Avéro Achmea ondersteunen we adviseurs in dit traject met ons ondernemersprogramma Voorzie.

Symposium

Met co-creatie en maatwerkdienstverlening krijgt ‘adviseren’ een nieuwe dimensie. Welke verwachtingen van ondernemerschap er nog meer zijn, wordt duidelijk tijdens het Avéro Achmea-symposium ‘De waarde van advies’ op 11 maart 2014. De resultaten van het onderzoek dat de Erasmus Universiteit verrichtte, worden daar uitgebreid gedeeld.

Reageer op dit artikel