nieuws

Chris Figee nieuwe CFO bij ASR

Branche

Chris Figee (41) treedt per 1 mei als CFO toe tot de raad van bestuur van verzekeraar ASR. De huidige directeur Group Finance volgt daarmee Roel Wijmenga op die ASR na 5 jaar gaat verlaten. Wijmenga wilde zich tegen de zin van de raad van commissarissen niet committeren aan een nieuwe termijn van vijf jaar, waarna de raad besloot een nieuwe CFO aan te stellen.

“Met de op handen zijnde privatisering komt ASR in een volgende fase”, aldus de verzekeraar in overheidshanden. “Tegen die achtergrond is door de raad van commissarissen een nieuw meerjarig commitment aan de raad van bestuur-leden van ASR gevraagd. Roel Wijmenga heeft daarop aangegeven dat hij zich, na een periode van vijf jaar, niet nogmaals voor een meerjarige periode wil vastleggen.”

Dat was onvoldoende voor de raad van commissarissen die daarop besloot het dienstverband met Wijmenga te beëindigen en een nieuwe CFO aan te stellen. “De afwikkeling met Roel Wijmenga vindt plaats conform de contractuele afspraken op basis van de kantonrechtersformule”, aldus ASR.

Jaarcijfers

Tot 1 mei 2014 vervult Roel Wijmenga zijn huidige rol. In die hoedanigheid zal hij samen met bestuursvoorzitter Jos Baeten op 26 februari 2014 de jaarcijfers over 2013 presenteren. Zijn opvolger Chris (H.C) Figee is naast zijn functie bij Achmea lid van de raad van commissarissen van Staal Bankiers. Daarvoor heeft hij onder andere gewerkt bij Aegon en McKinsey.

Reageer op dit artikel