nieuws

Belastingdienst jaagt werkgevers de stuipen op het lijf

Branche

AngstVeel beschikkingen ‘Gedifferentieerde premiepercentage Werkhervattingkas’ die de Belastingdienst eind december naar werkgevers heeft gestuurd zijn foutief of onvolledig. VSZ Assuradeuren constateert bovendien dat de beschikking zeer laat is verzonden zodat werkgevers gedwongen worden snel te handelen. “De belastingdienst jaagt werkgevers de stuipen op het lijf”, aldus VSZ.

“Veel ondernemers zitten met de handen in het haar”, aldus Gaston Merckelbagh, algemeen directeur bij VSZ Assuradeuren. “De realiteit is dat veel beschikkingen niet kloppen. Zo staan er bijvoorbeeld premies vermeld voor WGA vast en ZW flex terwijl het bedrijf Eigenrisicodrager is, is de beschikking van het nieuwe loonheffingsnummer voor de verloning van de Ziektewet afgegeven op een andere sector dan de huidige sector of is het bedrijf ten onrechte niet aangemerkt als Eigenrisicodrager Ziektewet. Wij roepen adviseurs en werkgevers op direct de beschikking te controleren. In samenwerking met Acture hebben wij een centraal contactpersoon bij de Belastingdienst die we dagelijks een update sturen met verzoek om correctie”.

Tegelijkertijd constateert Merckelbagh een enorme toename aan aanvragen eigenrisicodragerschap Ziektewet. “Adviseurs hebben hun handen vol om de adviesverzoeken goed te handelen. Het zou wel fijn zijn als de Belastingdienst dan alles op orde heeft en meewerkt.”

Reageer op dit artikel