nieuws

Award voor geestelijk vader beroepseed

Branche

Award voor geestelijk vader beroepseed

Hans Ludo van Mierlo heeft de Nationale Compliance Award gewonnen. De oud-bankier en publicist krijgt de prijs voor zijn werk als geestelijk vader van de bankierseed. Sinds vorig jaar moeten alle bestuurders en commissarissen in de financiële sector de eed afleggen; vanaf volgend jaar moeten ook alle medewerkers met klantcontacten er aan geloven.

De Compliance Award wordt sinds 2004 jaarlijks uitgereikt aan een persoon of instantie die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor het vakgebied compliance. De jury roemt Van Mierlo omdat hij kort voor het uitbreken van de financiële crisis in zijn boek ‘Gepast en ongepast geld, een zoektocht naar het geweten van banken’ de bankierseed introduceerde. "Hans Ludo van Mierlo is niet alleen de geestelijk vader van de bankierseed, hij verdedigt ook publiekelijk de noodzaak van de eed of belofte met het doel om tot de zeer gewenste maatschappelijke discussie te komen", aldus de jury.

Reageer op dit artikel