nieuws

Aegon wil Reaal niet en Delta Lloyd kijkt er naar

Branche

SNS ReaalIn de wandelgangen van de jaarcijferpresentaties vroeg het FD twee grote Nederlandse verzekeraars of ze interesse hebben in Reaal. Delta Lloyd twijfelt en Aegon wil niet.

Zoals bekend wil het ministerie van Financiën verzekeraar Reaal verkopen, maar wie wil het bedrijf hebben? Het FD vroeg het  na afloop van de cijferpresentaties aan de topmannen. Voor wat het waard is, hier de opmerkingen van de bazen van Aegon en Delta Lloyd.

voorzichtig

Niek Hoek van Delta Lloyd is voorzichtig: “We hebben ons huis op orde, nu lijkt het erop dat het huis van de buurman te koop komt. Gaat dat toegevoegde waarde opleveren of problemen? We zullen er naar kijken, maar we hebben het niet nodig om succesvol te zijn”.

Autonoom

Alex Wynaendts van Aegon wil in Nederland liever autonoom groeien. Het risico dat Reaal daardoor bij ASR terecht komt en een grote concurrent vorm, neemt hij voor lief. “We zien dan wel consolidatie. Dat is goed voor de hele markt en dus ook voor ons.”

Het FD concludeert op grond van de reacties van de topmannen dat Delta Lloyd “er naar zal kijken” en dat Aegon “geen belangstelling heeft”.

Reageer op dit artikel