nieuws

Aegon presenteert opnieuw lagere nettowinst

Branche

Aegon_pand_01MVHoewel het onderliggend resultaat van Aegon met 7% steeg naar € 491 mln, daalde de nettowinst in het laatste kwartaal met 23% naar € 173 mln. Over heel 2013 komt de winst 46% lager uit, op € 849 mln.

Aegon zag de verkoop van nieuwe levensverzekeringen met 29% afnemen naar € 480 mln. “Die afname kan vooral worden verklaard door uitzonderlijk hoge verkopen een jaar geleden in het Verenigd Koninkrijk en Nederland”, aldus een toelichting op de cijfers. De verkoop van ziektekosten- en schadeverzekeringen daalde met 6% naar € 199 mln door de lagere productie in Nederland en ongunstige wisselkoersen.

Langlevenrisico
Het langlevenrisico baart Aegon zorgen. Het concern blijft actief zoeken naar verdere mogelijkheden om het efficiënt te beheren. Alex Wynaendts, voorzitter van de Raad van Bestuur kon melden dat er een tweede transactie is gedaan die een deel van het langlevenrisico in Nederland afdekt. “Daarmee hebben we onze leidende positie in de Nederlandse pensioenmarkt bevestigd.” Met de nieuwe transactie is een portefeuille van €1,4 mld beschermd tegen een toekomstige stijging van het langlevenrisico. In januari 2012 deed Aegon ook al eens zo’n deal, die was een maatje groter, namelijk € 12 mld.

Reageer op dit artikel