nieuws

World Economic Forum: ‘Zorgen om inkomensongelijkheid en fiscale crises’

Branche

Inkomensongelijkheid tussen de rijkste en armste mensen op aarde blijft de komende 10 jaar de voornaamste risicofactor voor het ontstaan van schade aan het mondiale economische systeem. Deze verwachting wordt uitgesproken in het Global Risks 2014 rapport van het World Economic Forum (WEF). Fiscale crises worden gezien als de meest schadelijke bedreiging, zo meldt het magazine Commercial Risk Europe.

World Economic Forum: ‘Zorgen om inkomensongelijkheid en fiscale crises’

Voor het WEF-rapport werden 700 experts van bedrijven, overheden en de academische wereld ondervraagd. Fiscale crises in de belangrijkste economieën baren hen het meeste zorgen. Inkomensongelijk wordt door de respondenten gezien als de voornaamste risicofactor voor een wereldwijde systeemschok. De top vijf wordt volgemaakt door extreme weersomstandigheden, werkloosheid, klimaatverandering en cyberaanvallen.

De vrouwen die deelnamen aan het onderzoek schatten bijna alle mondiale risico’s waarschijnlijker en schadelijker in dan de mannelijke deelnemers, met name als het gaat om bedreigingen in de categorie milieu. Jongere deelnemers schatten de impact van vrijwel alle risico’s hoger in, met name milieurisico’s als een watercrisis, frequentere natuurrampen, het verlies aan biodiversiteit en het vaker voorkomen van extreme weersomstandigheden.

U kunt hier meer lezen over het rapport Global Risks 2014

Reageer op dit artikel