nieuws

SVC kent sterren toe bij Wft-audits

Branche

SVC Compliance gaat sterren toekennen aan Wft-audits. Drie sterren op een certificaat betekent Wft-niveau en de toekenning van vijf sterren betekent dat een excellent niveau is behaald.

SVC kent sterren toe bij Wft-audits

"Wij hanteren al vanaf het begin van onze audits in 2009 een scoretabel van 1 tot en met 5. Als een kantoor minimaal op alle onderdelen een score 3 haalt, voldoet hij aan de minimum eisen van de Wft", zegt Richard Meinders van SVC. "Omdat wij onze klanten willen uitdagen om beter te presteren dan Wft-normen, kennen wij ook de scores 4 en 5. Door nu sterren te introduceren geven we kantoren die beter scoren dan Wft-niveau, ook de mogelijkheid om zich hiermee te profileren." Bij de toekenning van de sterren wegen de onderdelen Zorgplicht, Transparantie en de beoordeling van de kwaliteit van adviesdossiers extra zwaar. "Dat zijn immers de onderdelen waar het voor consumenten om gaat."
Online
SVC stelt over veel management- en benchmarkinformatie te beschikken doordat zij bij hun audits gebruik maken van een online audittool. "Deze benchmarkinformatie wordt ingezet bij collectieve opdrachten om de prestaties van de kantoren binnen deze groep tegen elkaar af te zetten. Naast de eigen score laten we hierin de gemiddelde score en de score van de top 5 zien. Ook hiermee stimuleren wij kantoren om beter dan gemideld te willen presteren", zegt Meinders.
SVC Compliance voert jaarlijks tussen de 500 en 600 Wft audits uit. Het normenkader en de scoretabel voor de sterren dat hiervoor wordt gehanteerd wordt voor d edeelnemers aan de audits beschikbaar gesteld op het intranet van SVC.

Reageer op dit artikel