nieuws

Studenten Financial Services: ‘Zo moeilijk zijn die Wft-examens niet’

Branche

Studenten van de Fontys-opleiding Financial Services Management (FSM) hebben weinig begrip voor de commotie rondom de diplomaplicht voor adviseurs. “Dat examen haal je toch gewoon?” Dat bleek tijdens het Nieuwjaarsdebat dat de Vereniging voor Financiële Dienstverleners Brabant (FIDIB) samen met haar jongerenafdeling en studenten van de Fontys Hogeschool op poten had gezet.

Studenten Financial Services: ‘Zo moeilijk zijn die Wft-examens niet’

Het debat werd geleid door Femke de Jong – Struiksma, voorzitter van de Federatie van Assurantieclubs waar FIDIB bij aangesloten is. De stellingen werden geïntroduceerd door Dik van Velzen (NIBE-SVV), Jaap Oudijk (Generali), Eva-Lotte Bakker (AFM) en Pim Adams (student).
Dialoog
De studenten lieten onder meer weten dat ze geen heil zien in de bankierseed als middel om het consumentenvertrouwen te herstellen en dat de Autoriteit Financiële Markten zich niet zo’n zorgen moet maken over de vraag of er wel voldoende dialoog met de sector is. “Of het toezicht op de sector eenzijdig wordt uitgeoefend, is niet relevant. Veel belangrijker is dat het toezicht doeltreffend wordt uitgevoerd”, aldus één van de studenten.
Diplomaplicht
De studenten hadden ook weinig begrip voor de commotie rondom de diplomaplicht voor adviseurs. “Zo moeilijk zijn die Wft-examens niet. En als je doet wat je leuk vindt, dan haal je dat examen gewoon”. Over hun eigen ambities in de sector waren ze glashelder. Ze staan te popelen om aan de slag te gaan en bij te dragen aan het herstel van de sector. Femke de Jong: “FIDIB heeft samen met JONG-FIDIB een prachtig initiatief ontwikkeld om studenten en net-afgestudeerden wegwijs te maken in de financiële sector. Wij zien dat dit aanslaat en onderzoeken nu of we dit initiatief op landelijk niveau kunnen oppakken.”

Reageer op dit artikel