nieuws

Risico op piraterij sterk verminderd

Branche

Het aantal aanvallen van piraten op zeeschepen is vorig jaar opnieuw afgenomen. Dit meldt het magazine Commercial Risk Europe op basis van cijfers van het International Maritime Bureau (IMB). De daling wordt vooral veroorzaakt door een stevige aanpak van Somalische piraten.

Risico op piraterij sterk verminderd

IMB noteerde vorig jaar 264 aanvallen door piraten wereldwijd, een daling van 40% ten opzichte van ‘topjaar’ 2011 (439 aanvallen) en het laagste aantal in zes jaar tijd.

“De belangrijkste reden voor de terugloop, is de afname van de Somalische piraterij voor de Oost-Afrikaanse kust”, aldus IMB-directeur Pottengal Mukundan, wiens Piracy Reporting Centre (PRC) de aanvallen sinds 1991 bijhoudt. In 2013 waren er slechts 7 aanvallen voor de kust van Somalië ten opzichte van 49 een jaar eerder en liefst 160 in 2011. De piraterij aan de Westkust van Afrika neemt echter toe.

Meer over IMB’s jaarlijkse piraterijrapport kunt u hier lezen

Reageer op dit artikel