nieuws

‘Rabobank lijkt in staat van totale verwarring’

Branche

De Rabobank kondigde afgelopen vrijdag een massaontslag aan waarbij de komende drie jaar 1.000 tot 2.000 banen verdwijnen. Volgens de Rabobank heeft het tijdstip van bekendmaking niets te maken met de ledencertificaten die vandaag verhandeld worden. De vakbonden wisten echter van niets.

‘Rabobank lijkt in staat van totale verwarring’

Er is nog veel onduidelijkheid over hoe de ontslagronde eruit gaat zien. De banen zouden vooral verdwijnen bij Rabobank Nederland en de Nederlandse activiteiten van Rabobank International. Welke afdelingen  of functies worden getroffen is onduidelijk. Volgens de Rabobank had men het ontslag kunnen zien aankomen. “De 8.000 ontslagen bij de loakle Rabobanken die eerder zijn aangekondigd, maken deel uit van een grootscheepse reorganisatie die in 2016 afgerond moet zijn”, aldus de bank op de website van Trouw. De Rabobank stelt verder dat de vakbonden ingelicht zouden zijn.

“Onzin”, aldus de vakbonden. “Rabobank lijkt in totale staat van verwarring”, zegt voorzitter Reinier Castelijn van vakbond De Unie. “Natuurlijk weten wij dat er in de financiële sector nog veel ontslagen zullen vallen omdat mensen steeds meer bankieren via internet en mobiel. Maar wij wisten hier niets van. Vrijdagavond kregen we een telefoontje, vlak voordat het persbericht de deur uit ging.”

Ook FNV Finance stelt in hetzelfde artikel op de website van Trouw “overvallen” te zijn vanwege de omvang van de ontslagen. Vandaag is er een regulier overleg tussen de bonden en bank waarin de plannen besproken worden.

Trouw 27-01-14

 

Rabobank schrapt 1.000 tot 2.000 arbeidsplaatsen
Volkskrant, p. 2, 25-01-14

 

Reageer op dit artikel