nieuws

Niek Hoek: ‘Nieuwe averij voor vertrouwen in financiële sector’

Branche

Het vertrouwen in de financiële sector heeft volgens Delta Lloyd-bestuursvoorzitter Niek Hoek ook in 2013 een behoorlijke deuk opgelopen. Dit stelde Hoek in zijn nieuwjaarsspeech bij een bijeenkomst voor klanten en relaties van de verzekeraars in het Amsterdamse Concertgebouw.

Niek Hoek: ‘Nieuwe averij voor vertrouwen in financiële sector’

Hoek: "Herstel van vertrouwen vergt een lange adem, waarbij voor elke bank en verzekeraar geldt -en zeker ook voor pensioenfonsen- dat je moet doen wat je belooft. Dat is de sleutel voor het herstel van vertrouwen." Toch is de CEO optimistisch over het potentieel van Nederland. Hij ziet op de financiële markten tekenen van herstel en van wat meer vetrouwen in de economie. Volgens Hoek gaan de hervormingen van het kabinet echter niet snel genoeg en wordt het consumentenvertrouwen onvoldoende versterkt door gebrek aan duidelijkheid en daadkracht. Hij pleitte daarbij voor een afnemende regeldruk in Nederland. Op die manier zou ons land beter in de pas lopen met Nederland en zou het level playing field verbeteren.
Hoek keek ook terug op de eerste negen maanden van 2013. "Alle divisies van Delta Lloyd hebben goede commerciële resultaten laten zien en Delta Lloyd heeft de toonaangevende positie in pensioen en nieuwe levensverzekeringen in Nederland versterkt. Door de overname van het Belgische ZA Verzekeringen en het besluit om onze Belgische bankactiviteiten te verkopen heeft Delta Lloyd ook belangrijke stappen gezet op de Belgische markt. We hebben laten zien dat ons eigen vermogen en solvabiliteit robuust zijn."

Reageer op dit artikel