nieuws

Nibe-SVV en CFD bieden vakbekwaamheidsarrangement

Branche

Nibe-SVV en de Commissie Financiële Dienstverlening (CFD) hebben samen een arrangement ontwikkeld waarmee de bij de CFD aangesloten adviseurs zich met korting kunnen voorbereiden op de PE-examens.

Nibe-SVV en CFD bieden vakbekwaamheidsarrangement

“Doordat het verzet van de gezamenlijke brancheorganisaties tegen de verplicht gestelde PE-examens niet het beoogde resultaat heeft opgeleverd, bepalen PE-examens met ingang van 2016 periodiek de continuïteit van de onderneming”, zegt CFD-voorzitter Edwin Herdink. Hij heeft voor Nibe-SVV als partner gekozen om dat het opleidingsinstituut “zich als enig geaccrediteerd opleidingsinstituut publiekelijk heeft uitgesproken tegen het nieuwe vakbekwaamheidstelsel en ons daadwerkelijk heeft ondersteund.”
Bijeenkomsten
Vanaf volgende maand organiseren beide partners voorlichtingsbijeenkomsten. “Tijdens deze presentaties wordt men als adviseur geïnformeerd over de veranderingen die het nieuwe PE-stelsel voor de bedrijfsvoering met zich meebrengt, hoe men hier invulling aan moet gaan geven en hoe het CFD-arrangement de adviseur door de PE-examens kan loodsen.” Er zijn bijeenkomsten in Assen: (4 februari), Amsterdam (12 februari), Rotterdam (18 februari), Utrecht (26 februari), Eindhoven (12 maart) en Maastricht (19 maart). Aanmelden kan via de CFD-website of info@commissiecfd.nl.
Puntensysteem
Overigens blijft CFD ijveren voor de invoering van een PE-puntensysteem, “dat wellicht binnen enkele jaren, Europees gezien, het leidende model wordt”. “Als financieel adviseur zal men zich op dit moment echter moeten aanpassen aan de huidige dwingende regelgeving.”

Reageer op dit artikel