nieuws

Independer meer naar buiten met advies- en winkelfunctie

Branche

Independer gaat nadrukkelijker naar de buitenwacht communiceren dat de site in toenemende mate een advies- en winkelfunctie vervult. Het bedrijf, waarvan Achmea meerderheidsaandeelhouder is, speelt hiermee volgens oprichter Edmond Hilhorst in op de kritiek dat het dienstverleningsmodel voor verwarring zorgt.

Independer meer naar buiten met advies- en winkelfunctie

"Het is een koerswijziging, maar alleen in communicatieve zin", aldus Hilhorst. "We zijn een jaar of vier geleden in onze vergelijkingen al begonnen met een Top 3 van producten die consumenten rechtstreeks bij ons kunnen afsluiten. Daarnaast melden we al even lang de goedkoopste aanbieder als vierde en ook alle andere aanbieders, los van het feit of we daar zaken mee doen. Die werkwijze is nog nooit zo duidelijk opgepikt door de buitenwacht als nu."
Kritiek
Hilhorst doelt met name op de kritiek in Volkskrant en NRC Handelsblad bij het aanbreken van het oversluitseizoen voor de zorgverzekeringen. Beide kranten constateerden dat er verschillen zaten tussen de verschillende vergelijkingssites en vroegen zich af of sprake was van manipulatie op basis van commerciële belangen.   
De introductie van het Beste-in-1 Pakket een half jaar eerder trok een stuk minder aandacht. Hierbij stapt Independer vrijwel helemaal af van haar vergelijkende rol.  Het bedrijf stopt in deze pakketverzekering eenvoudig weg de auto-, inboedel-, woonhuis-, rechtsbijstand-, aansprakelijkheid- en reisverzekering die het best uit de afzonderlijke vergelijkingen komen. Zonder verdere vergelijking met andere mogelijke pakketten.
Gemakzoekende consument
"De beperking daarbij is dat wij zo’n pakket alleen kunnen samenstellen met de verzekeringen die wij in volmacht hebben", aldus Hilhorst. We kunnen ermee inspelen op de gemakzoekende consument die steeds meer online wil afsluiten en daarbij één aanspreekpunt wil. Om het risico op verwarring te voorkomen gaan we die rol van financiële winkel nog duidelijker communiceren."

Reageer op dit artikel