nieuws

Energiebedrijven willen ook in verzekeringen

Branche

Energiebedrijven hebben het lastig en willen daarom diversificeren. Zo willen twee Nederlandse bedrijven ook in verzekeringen, meldt het FD vandaag.

Energiebedrijven willen ook in verzekeringen

Het gaat om de grote stroomproducent GDF Suez en prijsvechter Budget Energie, zo blijkt uit een inventarisatie van de krant.
Teruglopende vraag
Bij GDF is het idee, volgens het FD, uit nood geboren. Net als veel andere grote Europese stroomproducenten heeft het van oorsprong Franse bedrijf veel last van de teruglopende vraag naar elektriciteit door de crisis en van overcapaciteit in de sector. Goedkope, gesubsidieerde groene stroom drukt bovendien gascentrales uit de markt, vooral in Noordwest-Europa.
Hema
Het lijkt een trend, zo meldt het FD. Zo verkoopt Hema sinds kort ook zorgverzekeringen en notarisdiensten en kunnen klanten bij drogisterijketen Kruidvat een persoonlijk krediet afsluiten.
AFM-vergunning
Bij Budget Energie zijn de plannen concreter dan bij GDF. De Amsterdamse prijsvechter heeft sinds november een AFM-vergunning voor het verkopen van verzekeringen. Ook heeft het bedrijf honderden internetdomeinnamen laten registreren die de merknaam Budget koppelen aan het verkopen van internet, telefonie, verzekeringen en kredieten.
‘Met ons strakke verkoopapparaat kunnen we net zo makkelijk verzekeringen of telefonie verkopen als energie’, zegt directeur Sjef Peeraer van Budget in het FD.
Klein bestand
Budget heeft al een kleine portefeuille  aan verzekeringsklanten overgenomen, maar wil pas over ongeveer een tot anderhalf jaar echt van start gaan met de nieuwe strategie. Budget Energie wist in een paar jaar tijd een bestand van 150.000 energieklanten in Nederland op te bouwen.

Reageer op dit artikel