nieuws

Dochterbedrijf OAWM lokt adviseurs met affiliatevergoeding

Branche

Een dochterbedrijf van het intermediaire verzekeringsinitiatief OAWM heeft een site in het leven geroepen waarop adviseurs de premies van internetaanbieders met elkaar kunnen vergelijken. OAWM wil de helft van de affiliatevergoeding voor het aanbrengen van nieuwe klanten deels gebruiken voor een beroepsprocedure tegen de vergunningweigering door De Nederlandsche Bank. De andere helft vloeit naar de aangesloten tussenpersonen.

Dochterbedrijf OAWM lokt adviseurs met affiliatevergoeding

De Rotterdamse bestuursrechter oordeelde eind vorig jaar dat De  Nederlandsche Bank (DNB) terecht heeft geweigerd om een vergunning te verlenen aan de Onderlinge Assurantie Waarborg Maatschappij (OAWM). Volgens de toezichthouder voldoen de statuten van OAWM niet geheel aan de wettelijke vereisten en biedt de verkregen herverzekering onvoldoende zekerheid. De betrokken assurantiekantoren achter OAWM gaan in beroep tegen het besluit van de rechter. Ze storen zich vooral aan het feit dat DNB "onwaarschijnlijke rekenvoorbeelden" aan de rechtbank heeft overlegd.
OAWM wilde ‘de eerste 100% transparant werkende verzekeraar van Nederland’ worden, waarbij de winst terugvloeit naar de polishouders. Die transparantie moest worden bereikt door alle werkzaamheden van de schadeverzekeraar onder te brengen in een voor dat doel opgerichte serviceprovider, terwijl bovenmatige risico’s volledig werden ondergebracht in een herverzekeringscontract.
Online shoppen
Ten aanzien van de nieuwe vergelijkingssite www.verzekeringsadministratie.nl stelt initiatiefnemer Pjotr van Tilburg: "Als adviseur moet je alle aanbiedingen mee kunnen nemen in je advies. De AFM zei recent dat adviseurs ook online mogen shoppen, maar tot nu toe was dat economisch nauwelijks interessant. Met deze manier van werken brengen wij daar verandering in, want vanaf nu is het voor het intermediair wel interessant om internetaanbieders mee te nemen in het advies." Registreren op de site kost eenmalig 79,- euro, leden van een brancheorganisatie krijgen 50% korting.
Meer over de situatie rondom OAWM in AM1, dat vrijdag verschijnt.
 
 

Reageer op dit artikel