nieuws

SNS Reaal draagt Property Finance over

Branche

SNS Reaal heeft de aandelen Property Finance overgedragen aan de Staat. De Staat brengt de aandelen onder bij NL Financial Investments (NLFI). Dat maakte de genationaliseerde bank en verzekeraar maandag bekend. Property Finance gaat onder de nieuwe naam Propertize.

SNS Reaal draagt Property Finance over

NLFI is in 2011 speciaal opgericht voor het beheer van aandelen van genationaliseerde ondernemingen. Daarmee wordt voorkomen dat verantwoordelijkheid van de minister van Financiën voor de hele financiële sector in conflict komt met zijn aandeelhouderschap. Behalve SNS Reaal zijn ook ABN Amro en ASR Verzekeringen in staatshanden.

Property Finance is de vastgoedtak van SNS Reaal die het financiële concern aan de rand van de afgrond bracht. De waarde van de vastgoedfinanciering en het vastgoed van Property Finance is € 4,8 miljard. Het is de bedoeling dat de portefeuille de komende 10 jaar wordt afgebouwd, waarbij met een zo laag mogelijk risicoprofiel een zo hoog mogelijke opbrengst moet worden behaald.

Na de nationalisatie van SNS Reaal op 1 februari van dit jaar kondigde minister Jeroen Dijsselbloem al aan dat Property Finance apart zou worden gezet, als onderdeel van het herstructureringsplan voor het financiële concern. Uiteindelijk wordt SNS Reaal opgesplitst in een bank en een verzekeraar. De Europese Commissie heeft daar eerder deze maand mee ingestemd.

Bij Propertize werken momenteel bijna 200 mensen. Dat aantal zal geleidelijk afnemen naarmate de vastgoedportefeuille wordt afgebouwd.
[ Bron: ANP ]

Reageer op dit artikel