nieuws

SKFD-keurmerk wordt geveild

Branche

Belangstellenden kunnen vanaf vandaag een bod uitbrengen op het Keurmerk Financiële Dienstverlening. De activa van de twee weken terug failliet verklaarde Stichting Keurmerk Financiële Dienstverlening (SKFD) worden in opdracht van de curator online geveild.

SKFD-keurmerk wordt geveild

De veiling met als startbod € 37.500 loopt tot 6 januari. Eerder liet SVC Consultancy weten wel interesse te hebben in overname van het keurmerk, maar gesprekken met curator Sascha Guillaume hebben niet tot overeenstemming geleid: "Ik had niet de indruk dat onderhandse verkoop tot een zo hoog mogelijke opbrengst zou leiden", zegt Guillaume. "Dat neemt natuurlijk niet weg dat SVC alsnog kan meebieden op de veiling."
Schuldenlast
Het faillissement over de SKFD werd uitgesproken op aanvraag van voormalig directeur Ellen von Koczian. Zij kan nog hopen dat  haar vordering wordt voldaan, want volgens de curator zijn de vooruitzichten voor de schuldeisers vrij positief: "De schuldenlast is niet zodanig dat een uitdeling illusoir is. Afhankelijk van de opbrengst van de veiling zouden ook de vorderingen van de concurrente crediteuren betaald kunnen worden."
De online veiling betreft het keurmerk zelf, de website, het logo en "de meewerking aan overdracht aan inschrijving merkenregister". De veiling, te vinden op de website van Troostwijk, is tot een bedrag van € 42.500 (excl. btw) onder voorbehoud van gunning.

Reageer op dit artikel