nieuws

Knab deed onderzoek: imago verzekeraars belabberd

Branche

Het imago van bankiers staat er niet zo goed voor. Bank Knab liet het imago van de bankiers afzetten tegen andere professies.

Knab deed onderzoek: imago verzekeraars belabberd

Door alle commotie van de afgelopen tijd heeft het imago van bankiers een flinke deuk opgelopen, dat zal geen verrassing zijn. Een forse meerderheid van de Nederlanders (72%) vindt dat bankiers zich schuldig moeten voelen over de bankencrisis.
Parkeerwachters
In een onderzoek uitgevoerd door Motivaction onder 1058 Nederlanders, liet online bank Knab het beroep afzetten tegen andere beroepen. Daaruit kan de conclusie getrokken worden dat zelfs ambtenaren (17%) en parkeerwachters (21%) beter door Nederlanders worden gewaardeerd dan bankiers (11%).
Verzekeraars
Toch zijn er beroepen die nog minder in de smaak vallen. Het minst kunnen Nederlanders politici (9%) en verzekeraars (9%) apprecieren.

Reageer op dit artikel