nieuws

Ditzo-cheque van € 1 miljoen aan Antoni van Leeuwenhoek uitgereikt

Branche

Oud-voetballer John de Wolf heeft namens Ditzo een cheque ter waarde van € 1 miljoen uitgereikt aan het Antoni van Leeuwenhoek. Het geld komt ten goede aan het kankeronderzoek van professor René Bernards naar meer behandelingen op maat.

Ditzo-cheque van € 1 miljoen aan Antoni van Leeuwenhoek uitgereikt

Begin december kondigde de verzekeraar aan € 1 miljoen van het marketingbudget beschikbaar te stellen aan de zorg. Normaliter wordt dit geld uitgegeven aan het uitzenden van tv-commercials in de ‘overstapmaanden’ november en december voor de zorgverzekering. In een videofilm riep oud-voetballer De Wolf daarom heel Nederland op om gezamenlijk ‘kanker de wereld uit te kijken’. Binnen vier dagen werd het bedrag van € 1 miljoen bereikt. De video werd inmiddels al meer dan 1.118.000 keer bekeken op YouTube.
 

Reuring 

De Ditzo-campagne bracht ook nogal wat reacties teweeg op AMweb in het artikel Ditzo doneert mediacampagne aan kankeronderzoek’ en AM-blogger Femke de Jong schreef een blog over de kankercampagne en vroeg zich af of het hier om maatschappelijk verantwoord ondernemen of een smakeloze marketingstunt gaat.
 
Op de foto van links naar rechts: 
Prof. dr. Jan Schellens (internist Antoni van Leeuwenhoek), Petra van Holst-Wormser (directeur ziektekosten a.s.r.), René Medema (voorzitter Raad van Bestuur Antoni van Leeuwenhoek), John de Wolf en Bob Stehmann (directeur marketing Ditzo).

Reageer op dit artikel