nieuws

CDFD introduceert ‘omwisselactie-formulier D’

Branche

Het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD) legt op haar website de omwisselactie uit: duizenden diplomahouders moeten deze procedure volgen om hun bestaande Wft-diploma om te wisselen voor een papiertje nieuwe stijl. Dat betekent: voor 2016 een PEplus-examen succesvol afronden en bestaande diploma’s kopiëren en omwisselen.

CDFD introduceert ‘omwisselactie-formulier D’

Verzoeken voor nieuwe Wft-diploma’s moeten bij een erkend exameninstituut worden ingediend met een speciaal aanvraagformulier, te weten het ‘omwisselactie-formulier D’. Het exameninstituut heeft voorts de volgende documenten nodig: de bestaande Wft-(deel)diploma’s of daaraan gelijkgestelde diploma’s, de van toepassing zijnde PE-certificaten en certificaten van inhaalprogramma’s.
De aanvrager kan volstaan met kopieën van deze documenten, aldus het CDFD die op de website een overzicht heeft samengesteld om het zoeken naar een bepaald diploma te vergemakkelijken. "Hier kunnen geen rechten aan ontleend worden. Raadpleeg voor de wettelijke regelingen de betreffende publicaties in de Staatscourant en in de transponeringstabel K van art 171 Bgfo", zo beveelt de organisatie aan.
PEplus-examen 
Voor het ontvangen van een nieuw Wft-diploma geldt tevens de voorwaarde dat het van toepassing zijnde PEplus-examen succesvol wordt afgerond. "Dit is noodzakelijk om bestaande diploma’s te kunnen omwisselen naar een nieuw Wft-diploma 2014. Als dit examen niet succesvol is afgelegd, wordt geen nieuw Wft-diploma 2014 afgegeven", aldus het CDFD. De deadline van de omwisselactie is 1 januari 2016.

Reageer op dit artikel