nieuws

Achmea saneert en schrapt 4.000 banen in drie jaar

Branche

Achmea heeft vanochtend aangekondigd dat het gaat reorganiseren. De veranderingen zullen naar verwachting leiden tot een reductie van circa 4.000 arbeidsplaatsen in de komende drie jaar.

Achmea saneert en schrapt 4.000 banen in drie jaar

Achmea, de grootste verzekeraar van Nederland met een coöperatieve identiteit, brengt de reorganisatie als een "aanpassing van de organisatie om de klantgerichtheid verder te verhogen, de kosten voor klanten te verlagen en te investeren in de online dienstverlening."
Veranderende wensen
Met de aanpassingen wordt, volgens de verzekeraar, ingespeeld op de aanhoudend en snel veranderende wensen van de klanten.
Nieuwe episode
Willem van Duin, voorzitter van de raad van bestuur van Achmea: "De aanpassingen vormen een nieuwe  episode in de geschiedenis van onze groep. Onze acht miljoen klanten doen steeds meer online en willen zo  ook hun verzekeringen regelen. Daarom versnellen we onze aanpassingen en investeren we meer in onze  klantgerichtheid en online klantbediening. Zo blijven wij ook in de toekomst wie wij zijn: een coöperatieve verzekeraar met ijzersterke merken die op een moderne manier in contact staan met hun klanten."
Social media
De komende drie jaar wil Achmea zich omvormen tot een meer klantgedreven en slagvaardige organisatie. Er zal meer worden geïnvesteerd in de online dienstverlening aan klanten, bijvoorbeeld via social media. De veranderingen in  de maatschappij gaan steeds sneller en zetten, volgens de verzekeraar, druk op bestaande werkwijzen. Zo moeten de processen terug naar een concurrerend kostenniveau.
Gedwongen ontslagen
Deze aanpassingen hebben forse gevolgen voor het personeel. De verwachting is dat er de komende drie jaar geleidelijk circa 4.000 arbeidsplaatsen zullen worden vervallen van de in totaal circa 19.000 in Nederland en daarbuiten. Gedwongen ontslagen zijn volgens Achmea daarbij niet te voorkomen. 
Achmea heeft enkele jaren geleden al een reorganisatie doorgevoerd waarbij 2.500 banen werden geschrapt.

Reageer op dit artikel