nieuws

Verzekeringsbranchedag steunt hulpactie Filipijnen

Branche

Verzekeringsbranchedag steunt hulpactie Filipijnen

Nico van Koesveld, één van de bezoekers van de Verzekeringsbranchedag die dinsdag plaatsvindt, is een branchebreed initiatief gestart om geld in te zamelen voor de Giro 555-hulpactie voor de Filipijnen. Uiteraard sluit AM zich als organisator van de Verzekeringsbranchedag daarbij aan!

Als organisatie achter de VBdag storten we € 555 op Giro 555. Onze moeder Vakmedianet heeft zich daarbij aangesloten en maakt ook 555 euro over. Daarnaast doen we ons uiterste best op de VBdag zelf een inzamelpunt op te zetten waar bezoekers kunnen doneren en vragen we tijdens het programma aandacht voor de actie. Bovendien zetten wij ons netwerk in om andere organisaties aan te sporen een donatie over te maken. Zo benadert ook Delta Lloyd nu sponsoren voor een donatie. Diverse partijen zijn daardoor bijvoorbeeld bereid gevonden € 555 over te maken voor de slachtoffers in de Filipijnen.
Miljardenschade
De schade die tyfoon Haiyan aangericht heeft op de Filipijnen, wordt geschat tussen € 5 en € 10 mld. Als gevolg van de lage penetratiegraad van verzekeringen in dat land zal de verzekerde schade uitkomen op € 200 tot € 500 mln. Dat meldt Air Worldwide, een dienstverlener voor de verzekeringssector gespecialiseerd in natuurrampen. Volgens verzekeringsdeskundigen van PwC  zal de economische schade van Haiyan de grootste zijn in de historie van de Filipijnen. Vorig jaar zorgde de cycloon Bopha daar al voor een economische schade van € 750 mln en een verzekerde schade van € 37,5 mln.
Meer calamiteiten
Herverzekeraar Munich Re verwacht in deze regio (Oost-Azië) de komende jaren meer van dergelijke weergerelateerde calamiteiten. In de afgelopen drie decennia is het aantal natuurrampen in totaal verviervoudigd en hebben deze in totaal voor € 52,5 mld aan economische schade veroorzaakt en voor € 4 mld aan schade voor verzekeraars. Ruim 60% van de schadelast betrof Japan. Overstromingen zorgden voor meer dan de helft (56%) van de totale weergerelateerde schadelast  in Oost-Azië.

Reageer op dit artikel