nieuws

Sterke groei periodieke levenpremies Delta Lloyd

Branche

Delta Lloyd heeft de periodieke levenpremies in het derde kwartaal met 23% zien toenemen naar € 208 miljoen. Dit bij een daling van het totaal bruto premie-inkomen Leven, met 6% naar € 2,5 miljard (Q3 2012: € 2,6 mrd). "Met een duurzame sterke groei van de periodieke premies hebben wij onze positie in nieuwe levensverzekeringen in Nederland versterkt", aldus bestuursvoorzitter Niek Hoek.

Sterke groei periodieke levenpremies Delta Lloyd

De ontvangen nieuwe jaarpremies Leven (NAPI) kwamen uit op € 329 mln, dat is 5 % meer dan vorig jaar. Drie grote pensioencontracten (waarvan twee in het derde kwartaal) met een totale koopsompremie van € 506 mln brachten het totaal van nieuwe koopsompremies op € 1.215 mln (-16% vergeleken met Q3 2012). BeFrank, de premiepensioeninstelling (PPI) joint venture met BinckBank, is verder gegroeid. De pensioenregelingen van BeFrank hebben inmiddels ruim 15.000 deelnemers. De Goudse’ heeft besloten de PPI-activiteiten te beëindigen en haar klanten (met name MKB-segment) te adviseren over te stappen naar BeFrank.
Overige cijfers
Het totale bruto premie-inkomen zag Delta Lloyd in het derde kwartaal met 4% afnemen tot € 3,6 mrd (Q3 2012: € 3,7 mrd). Het eigen vermogen is toegenomen naar € 2,4 mrd. Het bruto premie-inkomen schade is met € 1,1 miljard gelijk aan het derde kwartaal 2012. "Dit jaar heeft ABN AMRO Bank haar communicatieactiviteiten en reclame voor verzekeringsproducten duidelijk geïntensiveerd, waardoor het marktaandeel in reisverzekeringen en de verkoop van woningverzekeringen duidelijk zijn toegenomen", aldus Delta Lloyd in een toelichting. De nieuwe hypotheekproductie is met 36% toegenomen naar € 778 mln (Q3 2012: € 572 mln).
Internationaal
Hoek: "In de eerste negen maanden van 2013 is ook goede voortgang geboekt met onze ‘Toekomst Verzekerd’ strategie. Met de overname van ZA Verzekeringen en het besluit om onze Belgische bankactiviteiten te verkopen hebben wij belangrijke stappen gezet om een toonaangevende pensioen- en levensverzekeraar op de Belgische markt te worden." In België daalde het bruto premie-inkomen Leven naar € 556 mln (Q3 2012: € 631 mln). Volgens Delta Lloyd is de lage rentestand en de belastingverhoging op de premies voor individuele levensverzekeringen in 2013, die gevolgen hadden voor de markt, hiervan de oorzaak.

Reageer op dit artikel