nieuws

Maatwerk loont bij verzekeren werknemers

Branche

Een verzekering die nauwkeurig is afgestemd op de specifieke arbeidsbehoeften is veel populairder bij werknemers dan een algemene dekking. De werkgever heeft er ook baat bij, zo leert de invoering van een ongevallenverzekering door ACE bij het Poolse Provident Polska. Verkoopmedewerkers gaan goed verzekerd namelijk sneller op pad.

Maatwerk loont bij verzekeren werknemers

Provident Polska is een grote internationale financiële instelling die valt onder de financiële groep International Personal Finance. Het bedrijf bedient meer dan 1,5 miljoen klanten in Polen, Tsjechië, Hongarije en Slowakije, en heeft ook vestigingen in Roemenië en Mexico.

Provident besloot op vrijwillige basis de persoonlijke ongevallenverzekering (PO) van ACE aan haar verkoopmedewerkers aan te bieden.  De verzekering biedt hen wereldwijde dekking voor overlijden of blijvende invaliditeit als gevolg van een persoonlijk ongeval, moord of een gewapende overval.

Succes

Ondanks het  vrijwillige karakter hapte zo’n 30% van het personeel direct toe.  “Het programma was zo’n succes omdat het in de behoefte van de verkoopmedewerkers voorziet om beter beschermd te zijn wanneer ze niet op kantoor werken”,  aldus Krystian Wojcik, senior underwriter bij ACE en verantwoordelijk voor Accident & Health in Centraal- en Oost-Europa.

Ook voor Provident Polska zelf is het programma interessant omdat tot voor kort slechts 50% van de ongeveer  10.000 verkoopmedewerkers regelmatig buiten het kantoor werkte, een percentage dat het bedrijf graag hoger zou zien. Nu ze goed verzekerd zijn, gaan de medewerkers sneller op pad.

Behoeften

ACE onderzoekt volgens Wojcik op dit moment de mogelijkheden om hetzelfde programma in te voeren voor de werknemers van Provident Polska in Hongarije en Tsjechië. “Provident  zegt dat het nodig is omdat het volledig aansluit bij de behoeften van hun verkoopmedewerkers. Het bedrijf overweegt zelfs om het programma verplicht te maken.”

Reageer op dit artikel