nieuws

Klant waardeert intermediair, maar wil meer actie

Branche

Klanten geven de financieel adviseur het algemene rapportcijfer 7,1. Dat is een stuk hoger dan de cijfers die banken (5,8) en verzekeraars (6,2) krijgen, zo concludeert GfK uit een onderzoek in opdracht van Meetingpoint. Wel willen klanten dat hun adviseur meer proactief contact opneemt. De meerderheid van de consumenten vindt proactief adviseren bij wijziging van de levenssituatie de meest waardevolle dienst.

Klant waardeert intermediair, maar wil meer actie

Klanten geven hun eigen intermediair een nog hoger cijfer: gemiddeld een 8,0. Drie op de vijf zou hem aanbevelen bij anderen. Hoewel driekwart van de ruim 2.900 ondervraagden niet weg wil bij zijn huidige adviseur, vindt 56%  wel dat die zich niet onderscheidt van andere financieel adviseurs.
Contact
Klanten geven hoog op over de klantvriendelijkheid en de contactmogelijkheden van het intermediairbedrijf waar zij zaken mee doen. Beide aspecten worden gewaardeerd met een 8,2. Ruim de helft heeft minimaal een keer per half jaar contact met zijn intermediair. Wel vindt een op de drie klanten dat het intermediair vaker contact met hen zou moeten opnemen; 81% neemt zelf het initiatief tot contact. Vooral klanten met bancaire producten als hypotheken zouden graag vaker iets horen van hun adviseur.  Er is vooral behoefte aan proactief advies over de gevolgen van wijzigingen in de leefsituatie (58%), een jaarlijkse controle van de lopende producten (57%) en een jaarlijkse afspraak om de producten af te stemmen op de eigen wensen (54%).
Een persoonlijke mail heeft de meeste voorkeur; advies via de webcam zien de meeste klanten niet zitten.
Kosten
Gemiddeld willen klanten een uurtarief van € 41,23 betalen. Ondanks de wens tot meer contact, verwacht de helft (51%) van de ondervraagden door het provisieverbod minder gebruik te maken van zijn adviseur.
Het volledige rapport is via de site van Meetingpoint op te vragen.

Reageer op dit artikel