nieuws

Independer wint Innovatieprijs 2013

Branche

Independer heeft met de ‘Maatwerkroute ORV voor klanten met diabetes’ de Generali AM Innovatieprijs 2013 gewonnen. Geijsel Kroon sleepte met de vergelijker AOVergelijken.nl de aanmoedigingsprijs in de wacht.

Independer wint Innovatieprijs 2013

Op het podium van de VerzekeringsBranchedag kregen Independer en Geijsel Kroon vanmorgen naast een plaquette, ook de bijbehorende cheques van respectievelijk € 7.500 en € 2.500 uitgereikt.
Independer introduceerde dit jaar voor overlijdensrisicoverzekeringen een nieuwe manier van vergelijken voor de specifieke en moeilijk verzekerbare doelgroep diabetici. De nieuwe maatwerkroute is een route waarbij meerdere verzekeraars verzocht worden om een maatwerkpremie af te geven nadat medische beoordeling heeft plaatsgevonden. Joop Cohen van Independer: "Premies voor overlijdensrisicoverzekeringen zijn altijd gebaseerd op gezonde mensen. Wijk je hiervan af, dan kom je in een medisch traject terecht dat weken, zo niet maanden, duurt. In het geval van diabetici komt daar vervolgens vaak een verhoging op de premie voor gezonde mensen uit van 200% of meer. Alleen weet je van tevoren nooit hoe hoog dit ophogingspercentage zal zijn en ook niet welke verzekeraar de laagste opslagen rekent. Dat blijkt namelijk van geval tot geval enorm te verschillen. "
Volgens de jury heeft Independer bij de ontwikkeling van de maatwerkroute overlijdensrisicoverzekering goed gekeken naar het probleem van de klant met diabetes en vanuit klantperspectief naar oplossingen gezocht. "Door het omkeren van het proces bij het aanvragen van een overlijdensrisicoverzekering wordt niet alleen snelheid gerealiseerd, maar ook transparantie in prijs en voorwaarden verkregen."
Geijsel Kroon met AOVergelijken.nl
Bij Geijsel Kroon zag de jury vooral voordelen bij het idee dat ook bij complexe producten een klant die zelf zijn gegevens aanlevert, sneller en goedkoper geadviseerd kan worden.  Geijsel Kroon biedt via AOVergelijken.nlzelfstandigen de mogelijkheid om snel online aov’s te vergelijken. De klant kan hierbij zelf zijn criteria bepalen als eindleeftijd, arbeidsongeschiktheidscriterium, indexering, wachttijd, etc. De aov’s die aan de ingegeven criteria voldoen, worden geselecteerd en op prijs/kwaliteit aan de klant gepresenteerd. Bij interesse gaat de klant een aanvraagproces in waar alsnog een maatwerkadvies wordt gegeven.
AOVergelijken.nl vergelijkt op dit moment negenendertig aov’s van dertien verzekeraars op voorwaarden en op (netto)premie. Producten die door Geijsel Kroon als niet ‘nuttige’ producten gekwalificeerd worden, gaan wel in de vergelijking mee, maar kunnen niet door de klant worden geselecteerd. Als kwaliteitsnorm wordt hiervoor het aov-onderzoek van de AFM uit 2011 gehanteerd.
Scriptieprijs
De Innovatiescriptieprijs 2013 is gewonnen door Telle Patricia van Zadelhoff (Vrije Universiteit, Master of Science in Marketing). Met haar scriptie ‘The effect of fear on the evaluation of self designed products’ toont zij volgens de jury aan dat de vrijheid in het zelf samenstellen van een zorgverzekering leidt tot een hogere aankoopintentie en een betere productevaluatie.

Reageer op dit artikel