nieuws

CDFD wijst op noodzaak aanvullen deeldiploma’s

Branche

Het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD) wijst op het risico dat sommige diplomahouders in de problemen kunnen komen bij het omwisselen van hun Wft-diploma(‘s) als zij niet in het bezit zijn van een noodzakelijk deeldiploma.

CDFD wijst op noodzaak aanvullen deeldiploma’s

In verband met het nieuwe vakbekwaamheidsstelsel dat op 1 januari in werking treedt, kunnen per die datum alle bestaande diploma’s worden ingeruild voor een nieuw Wft-diploma. Het CDFD geeft echter aan dat voor zo’n wisselactie een nog ontbrekend deeldiploma nodig kan zijn. “Zo’n deeldiploma kan alleen nog in 2013 worden aangevuld.”
Deelmodules bestaan namelijk niet meer met ingang van volgend jaar. “Een certificaat voor een nieuwe Wft-module kan vanaf 1 januari 2014 niet langer in twee of meer delen worden behaald. Voor bezitters van een deeldiploma kan het belangrijk zijn om nog in 2013 het ontbrekende deel van een huidige Wft-module te behalen. Slechts dan kunnen behaalde deskundigheidsbewijzen worden omgewisseld in een nieuw Wft-diploma.”
In de huidige opzet zijn er 13 deelmodules. De meest bekende daarvan zijn Beleggen, Hypothecair krediet Algemeen, Levensverzekeringen Algemeen, Schade Particulieren en Schade Bedrijven.
 

Reageer op dit artikel