nieuws

Bedrijven blind voor risico’s gebruik privélaptop

Branche

Steeds meer mensen gebruiken een privélaptop, -tablet of -smartphone voor hun werk. Werkgevers zijn zich nauwelijks bewust van de risico’s hiervan. Dit meldt de website CIO op basis van een onderzoek door ICT-platform Digibewust.

Bedrijven blind voor risico’s gebruik privélaptop

Op de bedrijfsvloer krioelt het volgens CIO van de onveilige privéapparaten, of deze bedrijven nu wel wel of geen Bring Your Own Device (BYOD) beleid hebben. Uit het onderzoek  van Digibewust blijkt dat slechts 9% van de werkgevers weet hoe de privéapparatuur op kantoor gebruikt wordt. Slechts een derde van de 300 ondervraagde werkgevers ziet diefstal of verlies van een apparaat als een bedrijfsrisico.

Meer over het onderzoek door Digibewust kunt u hier lezen.

 

Reageer op dit artikel