nieuws

40% minder nettowinst Aegon

Branche

Aegon heeft het onderliggend resultaat voor belastingen in het derde kwartaal met 7% op jaarbasis zien stijgen tot 531 miljoen euro. Dat maakte de verzekeraar vandaag bekend. De toename is onder meer te danken aan een groei van de activiteiten en stijgende koersen op de aandelenmarkten.

40% minder nettowinst Aegon

De nettowinst daalde wel met 40% tot 227 miljoen euro. Dat komt volgens Aegon door de beslissing om zijn aannames voor de toekomstige ontwikkeling van de rente en de aandelenmarkten “in lijn te brengen met de huidige marktomstandigheden”. Dit resulteerde in een verliespost van 493 miljoen euro.
Daling
De verkoop van nieuwe levensverzekeringen nam met 2% toe tot 412 miljoen euro, met name door de verkoop van pensioenen in het Verenigd Koninkrijk. In Nederland en de Verenigde Staten was echter sprake van een daling.
Rendement
Dankzij het hogere onderliggende resultaat en eenmalige belastingbaten steeg het rendement op het eigen vermogen tot 9,9%. Aegon behoudt naar eigen zeggen een sterke kapitaalpositie, met een solvabiliteit van 208% en een kapitaaloverschot van 1,8 miljard euro.
Vruchten plukken
Volgens bestuursvoorzitter Alex Wynaendts heeft Aegon de positieve trend in het derde kwartaal voortgezet. “Wij blijven de vruchten plukken van belangrijke maatregelen die het management heeft genomen en profiteren daarnaast van gunstige marktomstandigheden”, aldus de topman.

Reageer op dit artikel