nieuws

Productieafspraken maken comeback op Londense verzekeringsmarkt

Branche

In het Verenigd Koninkrijk lijken productieafspraken weer in zwang te komen op de zakelijke verzekeringsmarkt. Willis heeft deze week bekendgemaakt dat het tot 10% van de te sluiten contracten bij een selecte groep van aanbieders zal gaan onderbrengen. Eerder sloot Aon al een overeenkomst met Berkshire Hathaway waarin is vastgelegd dat het Amerikaanse concern 7,5% van alle zaken voor zijn rekening zal nemen.

Productieafspraken maken comeback op Londense verzekeringsmarkt

Het gaat om verzekeringscontracten die worden gesloten op de befaamde Lloyd’s-verzekeringsmarkt, die is verdeeld onder tal van syndicaten. Onder de naam Global 360 zullen Hiscox, People’s Insurance Company of China en Berkshire Hathaway de dekkingscapaciteit leveren voor een op de tien Willis-polissen in de categorieën luchtvaart, bouw, transport, energie, schade algemeen en herverzekering. De makelaar praat nog met andere Lloyd’s-syndicaten, zo meldt Insurance Times.
Nieuw kapitaal
Volgens critici worden met dergelijke afspraken kleinere risicodragers uit de markt gedrukt. Willis-topman Steve Hearn vindt echter dat met de introductie van Global 360 nieuw kapitaal de verzekeringsmarkt instroomt. "Onze klanten zullen profiteren van toegenomen prijsconcurrentie en betere schadeafhandeling. Hiermee bieden wij verzekeraars de kans om nieuwe marktsegmenten te betreden."
[ Bron: Insurance Times ]

Reageer op dit artikel