nieuws

Lard Friese gaat beursgang ING Verzekeringen voorbereiden

Branche

Per vandaag is Ralph Hamers Jan Hommen opgevolgd als CEO van ING Groep. Hamers is tevens voorzitter van het Bestuur Verzekeringen. Lard Friese is benoemd als vice-voorzitter van ING Verzekeringen. In deze nieuwe rol is hij verantwoordelijk voor de bedrijfsstrategie, prestaties en de dagelijkse gang van zaken van ING Verzekeringen (Europa).

Lard Friese gaat beursgang ING Verzekeringen voorbereiden

Hamers noemt de benoeming van Friese ‘een belangrijke en logische stap in de voorbereidingen voor een succesvolle beursgang.’ Het Europese verzekerings- en vemogensbeheerbedrijf van ING werkt aan zelfstandige toekomst met het doel klaar te zijn voor het basisscenario van een beursintroductie in 2014. Friese is lid van het Bestuur Insurance EurAsia en in die rol was hij al verantwoordelijk voor de Europese verzekerings- en vermogensbeheeractiviteiten. ING U.S. is inmiddels overgedragen van ING Insurance aan ING Groep. Daarmee is de weg vrijgemaakt om ING Insurance (ING Verzekeringen N.V.) te gebruiken als de entiteit voor de beursgang.
Friese gaf eerder, van 2008 tot 2011, leiding aan het verzekeringsbedrijf van Nationale-Nederlanden en nam deze taak opnieuw waar na het vertrek van NN-topman Tom Kliphuis eerder dit jaar.

Reageer op dit artikel