nieuws

Interpolis meest gewaardeerd door managers

Branche

Managers vinden Interpolis de beste verzekeraar, zo blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar financiële dienstverleners van MT, een tijdschrift voor managers. Op de vraag welke verzekeraar zij zouden aanbevelen, zet 13,6% van de managers Interpolis op de eerste plek, 12,9% raadt Nationale-Nederlanden aan en 12,3% Centraal Beheer.

Interpolis meest gewaardeerd door managers

Achmea  staat op de vierde plek ( 8,7% ), gevolgd door Univé (7,1%), Aon (6,6%),  ABN Amro  (6,0%) en  ASR  (5,0%). De Goudse en Meeùs delen met 4,5% de negende plek. Het begrip ‘verzekeraar’ is dus wel wat ruim genomen, aangezien ook het intermediair in de lijst voorkomt.
"Het gaat niet altijd van harte, maar als financiële managers een bank nodig hebben, lopen ze bij voorkeur binnen bij ABN Amro of de Rabobank", stel MT.  De deelnemers aan MT’s finance-onderzoek moesten zowel zeggen wat ze van de banken/financiële dienstverleners vonden, als welke financiële dienstverleners ze zouden aanbevelen. "Eén conclusie overschaduwt alle andere, namelijk dat de relatie met de bank op dit moment een gevoelige kwestie is, waar men graag zijn zegje over doet."
Op het gebied van pensioenen komt Zwitserleven als beste uit de bus: 10,6% van de managers beveelt  de Amstelveense pensioenverzekeraar aan, 8,8%  Nationale-Nederlanden  en 7,4% Aegon.  
In totaal deden 944 managers aan het onderzoek MT Finance 2013 mee. "Om individuele dienstverleners aan te bevelen, moesten de deelnemers een leidinggevende functie hebben en (mede)beslissingsbevoegd zijn op financieel gebied", zo verantwoordt MT het onderzoek.
 

Reageer op dit artikel