nieuws

EU bijna uit impasse over solvabiliteitseisen verzekeraars

Branche

De Europese Unie is dichtbij overeenstemming over Solvency II, de wetgeving waarin regels worden gesteld voor de solvabiliteit van verzekeringsmaatschappijen, meldt Business Insurance. De onderhandelingen hierover slepen zich al jaren voort.

EU bijna uit impasse over solvabiliteitseisen verzekeraars

"Wij hopen dat er volgende week een principeakkoord op hoofdlijnen kan worden gesloten," aldus Sharon Bowles, de Britse voorzitter van de Commissie van economische zaken van het Europees Parlement.
Op donderdag 24 oktober zou het principeakkoord gesloten moeten kunnen worden, is de verwachting. Eventueel zouden in een tweede vergadering, begin november, de laatste losse eindjes kunnen worden vastgeknoopt en kan het voorstel begin 2014 in stemming worden gebracht tijdens een plenaire vergadering van het Europees Parlement, zei Bowles. De nieuwe wet, die voor grote verzekeraars als Aviva, Generali, Allianz en Axa zal gelden, wordt dan in januari 2016 van kracht.

Reageer op dit artikel