nieuws

Een adviseur kan maar één belang dienen

Branche

‘We bestaan 62 jaar dankzij het vertrouwen van klanten in ons onafhankelijk advies. En we bestaan 62 jaar dankzij ons wantrouwen naar verzekeraars. Toch gaat het te ver om te zeggen dat verzekeraars of banken onze vijanden zijn. Verzekeraars en banken zijn voor ons een inkoopkanaal. Niets meer, niets minder.’

Een adviseur kan maar één belang dienen

Dat schrijft Wim de Leeuw, sinds 1991 directeur-eigenaar van De Leeuw Groep, in een uitgebreide reactie op het betoog van Victor Lamme, hoogleraar cognitieve neurowetenschap aan de UVA, in AM. Het was vooral de opmerking ‘Tussenpersonen moeten de vijand van verzekeraars worden’, die De Leeuw naar zijn toetsenbord deed grijpen om zijn visie op verzekeraars met de relaties te delen. " De Leeuw hoeft niet de vijand van verzekeraars te worden. We zijn trots op onze onafhankelijkheid. En koesteren een gezond wantrouwen ten opzichte van banken en verzekeraars. Want uiteindelijk kan je als adviseur maar één belang dienen. En dat is het belang van de klant!"
Lees hier de volledige reactie van De Leeuw.

Reageer op dit artikel