nieuws

Continuïteit Keurmerk Financiële Dienstverlening in gevaar

Branche

Het rommelt bij de Stichting Keurmerk Financiële Dienstverlening (SKFD). Directeur Ellen von Koczian zit thuis, de kantoorinventaris is opgeslagen en het bestuur beraadt zich op een oplossing. Het niet doorgaan van het branchebrede Kwaliteitsinstituut Financiële Sector (KIFS) speelt een rol in de (financiële) perikelen. Vanuit de SKFD was daar fors in geïnvesteerd.

Continuïteit Keurmerk Financiële Dienstverlening in gevaar

Vorige week maandag is de inventaris van het Amsterdamse kantoor opgehaald en opgeslagen, zo melden betrouwbare bronnen aan AM. Directeur Von Koczian, die sinds een jaar aan het roer van de SKFD stond, zit thuis. Zij wil verder niet op de kwestie ingaan. Wie met de stichting belt, wordt te woord gestaan door medewerkers van SVC Compliance die de audits voor het Keurmerk uitvoert. "Wij nemen tijdelijk de telefoon op", zo luidt het antwoord.
Continuïteit
IG&H partner Matthijs Mons is een van de bestuursleden van SKFD. Hij wil niet inhoudelijk ingaan op de situatie. "Het bestuur is bezig een oplossing te vinden die de continuïteit waarborgt, en het is nu te vroeg om daarover uitspraken te kunnen doen."
Wel kan hij vertellen dat het niet doorgaan van het kwaliteitsinstituut KIFS met de problemen te maken heeft. De SKFD was nauw betrokken bij de oprichting daarvan. KIFS moest nog dit jaar een ‘branchebreed initiatief op het gebied van kwaliteitsmanagement worden’, maar is niet van de grond gekomen. Dat had onder meer te maken met aarzelende verzekeraars. Mons: "De verschillende marktpartijen hebben er niet volmondig voor willen kiezen. Dat betekent dat de kostenstructuur van SKFD – afgelopen jaar is er fors extra geïnvesteerd om KIFS van de grond te krijgen – nu moet worden aangepast aan de nieuwe situatie, waarin er geen sprake zal zijn van KIFS. Hoe dit zich precies zal ontwikkelen valt nu nog niet geheel te overzien, maar wordt binnen een a twee maanden duidelijk", aldus Mons.
SKFD
De SKFD is sinds 1997 actief met het verstrekken van keurmerken aan financiële dienstverleners, eerst onder de naam Stichting Keurmerk Hypotheek Bemiddeling. Ron van Kesteren en John Pennink waren lange tijd de gezichten van de club, sinds een jaar is de dagelijkse leiding in handen van Ellen van Koczian. Zij was daarvoor directeur van de Stichting Financiële Dienstverlening (STFD).

Reageer op dit artikel