nieuws

CAO- onderhandelingen verzekeringsbedrijf van start

Branche

De onderhandelingen voor een nieuwe cao voor het verzekeringsbedrijf zijn van start gegaan. Zowel de vakorganisaties als het Verbond van Verzekeraars hebben hun voorstellen op tafel gelegd.

CAO- onderhandelingen verzekeringsbedrijf van start

Samengevat vragen de bonden om koopkrachtbehoud, een gedegen studie over de pensioenregeling, handhaving van de € 500 voor inzetbaarheid, vernieuwing/modernisering van het loongebouw in de cao, meer aandacht voor werkdruk en voor  mantelzorg en hulp bij het verbreden van de achterban van vakbonden.
Volgens de werkgevers is er weinig tot geen ruimte voor een loonstijging en zou een verruiming moeten komen van de regels rondom overwerk/meerwerk en het aantal contracten voor bepaalde tijd dat medewerkers krijgen.  Ook de werkgevers willen volgend jaar de pensioenregeling in een studiegroep laten behandelen.
De onderhandelingen zullen op 7 november worden hervat. 

Reageer op dit artikel