nieuws

Bijna acht ton subsidie voor onderzoek zorgrobot

Branche

Onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam (UVA) krijgen bijna € 800.000 voor onderzoek naar een zorgrobot. Dit meldt online business magazine Emerce. De robot moet fysiek beperkte ouderen gaan helpen bij sociale interactie.

Bijna acht ton subsidie voor onderzoek zorgrobot

Het doel van het zogeheten TERESA-project is om een sociaal intelligent ‘telepresence’ robotsysteem te ontwikkelen. Veel mensen leven geïsoleerd omdat ze zich bijvoorbeeld door ziekte niet of lastig kunnen verplaatsen. De telepresence mogelijkheden moeten hen helpen op afstand sociale contacten te onderhouden. Daarvoor moeten de cognitieve robotsystemen nog wel verder worden verbeterd. Zo ontwikkelen de UVA-wetenschappers nieuwe algoritmes waarmee robots sociaal gedrag kunnen interpreteren, kunnen navigeren in door de mens-bewoonde omgevingen en waarmee ze lichaamshoudingen op een sociaal intelligente manier kunnen controleren.

Het hele artikel over zorgrobots vindt u op de website van Emerce.

Reageer op dit artikel