nieuws

Achmea-medewerkers zetten auto aan de kant

Branche

Radboud van Hal, directeur Inkoop van Achmea, heeft vanmorgen op het station in Amersfoort zijn autosleutels ingeleverd. Hij is een van de honderd topbestuurders die vandaag, op de Dag van de Duurzaamheid, start met het Low Car Diet, waarbij men tien dagen lang zijn auto niet gebruikt.

Achmea-medewerkers zetten auto aan de kant

Hij is niet de enige bij Achmea die tien dagen lang op zoek gaat  naar alternatief vervoer: 29 medewerkers van het concern doen ook mee aan het ‘autodieet’.  De ervaringen van Van Hal zijn te volgen op  www.lowcardiet.nl waar hij gaat bloggen over zijn autoloze dagen. Behalve Achmea doen ook medewerkers van Rabobank, ABN Amro en RBS mee. Totaal laten zo’n 650 mensen  de auto tien dagen staan.
Het bedrijf met de meeste deelnemers kan tien dagen een luxe elektrische Tesla-S winnen of een hele dag treinen met een eigen trein en machinist. "Na het Low Car Diet motiveren de deelnemers hun collega’s om ook tien dagen kennis te maken met nieuwe mobiliteit. De nieuwe, duurzame mobiliteit van delen, lenen en flexplekken is goedkoper, zorgt voor minder uitstoot en geeft ruimte op de weg en in de stad", aldus de initiatiefnemers. Low Car Diet, dat vorig jaar voor het eerst georganiseerd werd, is een samenwerking van Urgenda (actie-organisatie voor duurzaamheid)  met Arriva, Connexxion, Greenwheels, GVB, de Nederlandse Spoorwegen, Qbuzz, Regus, SnappCar en Veolia. 

Reageer op dit artikel